Автомобилни продукти

 • С високо ниво на експертиза в наноразмерното молекулно свързване в ширина на автомобилните субстрати, ние предлагаме на пазара редица продукти за грижа, защита и безопасност на автомобила от най-висок калибър. От устойчиви на надраскване нанокерамични каросерии до защита от петна по тапицерията на интериора – ние имаме решението!

Nanoflex® VP 20 дава на минерални повърхности, като стъкло, керамика или полиран естествен камък, надеждна ефективност срещу отлагане особено на варовик, урина, остатъци от сапун и други хигиенни продукти.

Неговите свойства, които отблъскват водата и мръсотията, разширяват обхвата на приложение за автомобилно стъкло, слънчева и сградна защита.

Силната химическа връзка с повърхностните групи на OH гарантира изключителна устойчивост на устойчивост на атмосферни влияния, както и механична и химическа издръжливост.

Чрез интелигентното подреждане на хибридни (органични и неорганични) структури, Nanoflex® VP 20 представлява част от концепцията Nano-Care Deutschland AG INTELLIGENT HYBRIDS®.

спецификация

Химична основа: модифициран силициев диоксид

Дебелина на слоя: прибл. 100 – 120 nm

Водоустойчивост: между 105 ° и 115 ° (20μl)

Устойчивост на масло: между 80 ° и 85 ° (20µl)

Ъгъл на плъзгане: <25 °

Температурна стабилност: 250 ° C постоянна, пик 450 ° C

Химическа стабилност: между pH 1 и pH 13

Устойчивост на атмосферни влияния: 3500h съгласно ISO 11507 A

Издръжливост (механична):> 20 000 цикъла съгласно ISO 11998

Солоустойчива: да

Прозрачност: 100%

Стабилност при съхранение: 2 години

Температурна чувствителност: от -3 ° C до 30 ° C

Консумация: 5 ml / m2

Приложение: Капки от течността се нанасят върху леко абсорбираща кърпа или директно върху субстрата. Полирайте, докато повърхността е суха и без видими ивици. Покритието е водоустойчиво след 1 час и напълно втвърдено след 24 часа.

Nanoflex® VP 20 се предлага и в категории за качество VP 16, VP 12 и H9. Може да се достави версия без флуор (Nanoflex® Optiperl 45). Тези формули съдържат по-нисък процент активни компоненти. Продуктът е на основа на етанол и е опасен материал съгласно ADR и IATA, но може да се доставя като течен концентрат без разтворители.

Моля, спазвайте съответния информационен лист за безопасност, когато използвате Nanoflex® VP 20.

Nanoflex® Dura осигурява незадържащи повърхности, особено боядисани – неръждаема стомана или пластмасови повърхности, също надеждна защита срещу замърсители, графити, киселина и окисляване. Следователно полиран естествен камък (кухненски плотове) може да бъде защитен от киселинна корозия.

Нейните бариерни свойства разширяват обхвата на приложение за защита на автомобилни стъкла, слънчеви батерии, дървен материал и сгради.

Силната химична връзка с повърхностните групи на OH гарантира изключителна устойчивост по отношение на устойчивостта на атмосферни влияния, както и механичната и химическата издръжливост.

Чрез интелигентното подреждане на хибридни (органични и неорганични) структури, Nanoflex® Dura представлява част от концепцията Nano-Care Deutschland AG INTELLIGENT HYBRIDS®.

 

спецификация

Химична основа: модифицирана предкерамика

Дебелина на слоя: прибл. 600 – 3000 nm

Водоустойчивост: между 100 ° и 110 ° (20µl)

Маслена устойчивост: не

Ъгъл на плъзгане: <20 °

Температурна стабилност: 600 ° C постоянна

Химическа стабилност: между pH 1 и pH 13

Устойчивост на атмосферни влияния: 3500h съгласно ISO 11507 A

Издръжливост (механична):> 30 000 цикъла съгласно ISO 11998

Солоустойчива: да

Прозрачност: 100%

Стабилност при съхранение: 1 година

Температурна чувствителност: 2 ° C до 30 ° C

Консумация: 10 ml / m2

Приложение: капки от течността се нанасят върху леко абсорбираща кърпа или директно върху субстрата. Разстелете по повърхността с леко движение за полиране. След ок. 1-3 минути видимите ивици се отстраняват с нежни движения за полиране. Това висококачествено покритие е водоустойчиво след 24 часа и напълно втвърдено след 7 дни.

Nanoflex® Dura се предлага и във VOC-редуцираната версия Dura-VF и в ултра плътната версия Dura Ultra. Продуктът е на основата на разтворител и има аромат на базата на амоняк. Това е опасен материал съгласно ADR и IATA. Тази сложна технология не може да бъде разредена.

Моля, спазвайте съответния информационен лист за безопасност, когато използвате Nanoflex® Dura.

 • Nanoflex® Tex 2 е спрей на водна основа за генериране на ефект на отблъскване на вода, мръсотия и масла. Той е особено подходящ за потребителския и търговския сектор поради лесната му  употреба.Nanoflex® Tex 2 осигурява изключителна защита за особено абсорбиращи текстилни основи. Основните приложения включват абсорбираща тапицерия /мебели, както и кожа от велур/. Повечето стандартни текстилни изделия, килими и завеси също могат да бъдат третирани, ако те не съдържат повърхностно активни вещества (силиций / повърхностно активни вещества).

  Продуктът е сертифициран по Ökotex (ECO Passport), устойчив на UV лъчи и немигриращ. Чрез интелигентното подреждане на хибридни (органични и неорганични) структури, Nanoflex® Tex 2 представлява част от концепцията Nano-Care Deutschland AG INTELLIGENT HYBRIDS®.

  спецификация

  Химична основа: модифициран силициев диоксид

  Дебелина на слоя: прибл. 100 – 150 nm

  Водоустойчивост: между 130 ° и 150 ° (20 µl)

  Маслена устойчивост: между 120 ° и 130 ° (20 µl)

  Ъгъл на плъзгане: не е приложимо

  Температурна стабилност: 250 ° C постоянна, пик 450 ° C

  Химическа стабилност: между pH 1 и pH 13

  Устойчивост на атмосферни влияния: 3500h съгласно ISO 11507 A

  Стабилност на измиване: 10-40 промивания LTD съгласно (AATCC) метод за изпитване 135, прах за формулировка на ECE, нефосфатна референция

  Солоустойчив: да

  Прозрачност: 100%

  Стабилност при съхранение: 2 години

  Температурна чувствителност: 1 ° C до 30 ° C

  Консумация: 80 – 150 мл / м2

  Приложение: Течността се нанася върху повърхността с помощта на стандартни помпени системи за пръскане. Ако субстратът не попие моментално, се препоръчва нанасяне с ролки, за да се осигури равномерно намокряне. Покритието се втвърдява напълно след 24 часа.

  Възможно е и приложение на фури/подплънки. Стабилността на измиване може да се увеличи при този процес с Nanoflex WX (омрежващ линкер).

  Материалите не трябва да съдържат анионни остатъци от ПАВ. Силиконите или повърхностноактивните вещества влошават работата и адхезията. Ще се радваме да предложим техническа поддръжка за предварително почистване.

  Nanoflex® Tex 2 се предлага и в качествени категории Textil и Tex 4. Тези формули съдържат съответно нисък и/или висок дял на активните компоненти. Продуктът е на водна основа и неопасен материал съгласно ADR и IATA. Може да се доставя и като течен концентрат (Nanoflex® Konzentrat TP).

  Моля, спазвайте информационния лист за безопасност при работа с Nanoflex® Tex 2.

 • Nanoflex® L-Care е продукт без спрей на флуор на водна основа за генериране на замърсяващи и водоотблъскващи ефекти. Той е особено подходящ за потребителския и търговския сектор поради лекотата си на приложение върху кожа. Продуктът съответства на съвместната пътна карта ZDHC.Nanoflex® L-Care осигурява изключителна защита и подхранване, особено върху гладка кожа. Повечето стандартни текстил, килими, тапицерии и завеси също могат да бъдат третирани, при условие че не съдържат повърхностно активни вещества (силикони/повърхностно активни вещества).Чрез интелигентното подреждане на хибридни структури (силициев диоксид / восък), Nanoflex® L-Care представлява част от концепцията на Nano-Care Deutschland AG INTELLIGENT HYBRIDS®.

   

  спецификация

  Химична основа: комбинация от модифициран силициев диоксид и восък

  Дебелина на слоя:> 300 nm

  Водоустойчивост: между 130 ° и 150 ° (20 µl)

  Маслена устойчивост: не

  Ъгъл на плъзгане: не е приложимо

  Температурна стабилност: 180 ° C

  Химична стабилност: между pH 3 и pH 11

  Устойчивост на атмосферни влияния: 500h съгласно ISO 11507 A

  Стабилност на измиване: ниска

  Солоустойчива: да

  Прозрачност: 100%

  Стабилност при съхранение: 1 година

  Температурна чувствителност: 1 ° C до 30 ° C

  Консумация: 30 – 50 ml / m2

  Приложение: покритието се нанася върху повърхността с помощта на стандартен помпен спрей. Ако субстратът не може незабавно да абсорбира течността, напр. гладка кожа, тя трябва да се втрива, като се използват нежни движения за полиране. Покритието се втвърдява напълно след 24 часа.

  Материалите не трябва да съдържат анионни остатъци от ПАВ. Силиконите или повърхностноактивните вещества влошават работата и адхезията. Ще се радваме да предложим техническа поддръжка за предварително почистване.

  Продуктът може да бъде повлиян, ако се остави за дълги периоди на бездействие (например, кремообразуване, утаяване, отделяне). Разбъркайте или разклатете добре преди употреба.

  Системата отговаря на всички класове Ökotex (APEO / без формалдехид).

  Nanoflex® L-Care е готово смесен и не се предлага като концентрат. Продуктът е на водна основа и неопасен в съответствие с ADR и IATA.

  Моля, спазвайте съответния информационен лист за безопасност, когато използвате Nanoflex® L-Care.

 • Nanoflex® Clear View е концентрат; разтварянето създава отблъскващ ефект спрямо вода и мръсотия за непопиващи повърхности, които са много лесни за нанасяне.
 • Най-големите разходни фактори при повърхностната защита обикновено са разходите за приложение. Времето и усилията обикновено влияят на изчислението с повече от 70%.
 • Nanoflex® Clear View осигурява надеждна защита срещу дъжд, вода и мръсотия

Разреденият концентрат може да се използва и за почистване на мръсни повърхности. Следователно Nanoflex® Clear View е идеален препарат за миене на предно стъкло за автомобили или като завършек в съоръженията за автомивки.

 • Чрез интелигентна производителност на приложението, Nanoflex® Clear View представлява част от концепцията на Nano-Care Deutschland AG INTELLIGENT HYBRIDS®.

спецификация

Химична основа: модифициран силициев диоксид

Дебелина на слоя: прибл. 150 nm

Водоустойчивост: прибл. 95 ° (20 мкл)

Маслена устойчивост: не

Ъгъл на плъзгане: <10 °

Температурна стабилност: 100 ° C постоянна

Химична стабилност: между pH 3 и pH 9

Устойчивост на атмосферни влияния: 500 h съгласно ISO 11507 A

Издръжливост (механична):> 1000 цикъла съгласно ISO 11998

Солоустойчива: да

Прозрачност: 100%

Стабилност при съхранение: 2 години

Температурна чувствителност: от -3 ° C до 30 ° C

Консумация: 15 ml / m2 (разреден концентрат)

Приложение: Просто приложение чрез пръскане е всичко, което се изисква. Когато се използват в шайби за предно стъкло, чистачките разпръскват продукта по предното стъкло, без ленти.

 • Nanoflex® Clear View е концентрат. За употреба в шайби за предно стъкло се препоръчва разреждане от 1% в смес етанол-вода (10/90). Концентратът е опасен материал съгласно ADR и IATA.
 • Моля, спазвайте съответния информационен лист за безопасност, когато използвате Nanoflex® Clear View.