Защита на стъклата

Гамата от продукти на Nano Care от суперхидрофобно покритие за защита и подобряване на стъклото представлява най-пълната колекция на пазара. Веднъж нанесени, наноразмерните защитни слоеве (които са 80 000 пъти по-тънки от човешката коса) се свързват със субстрата, за да оставят гладък повърхностен слой, който не оцветява. Приложенията защитават стъкления и полиран порцелан с ултра-хидрофобен филм, изкоренявайки варовик и сапун, и осигуряват покритие против отпечатъци.

Nanoflex® VP 20 дава на минерални повърхности, като стъкло, керамика или полиран естествен камък, надеждна ефективност срещу отлагане особено на варовик, урина, остатъци от сапун и други хигиенни продукти.

Неговите свойства, които отблъскват водата и мръсотията, разширяват обхвата на приложение за автомобилно стъкло, слънчева и сградна защита.

Силната химическа връзка с повърхностните групи на OH гарантира изключителна устойчивост на устойчивост на атмосферни влияния, както и механична и химическа издръжливост.

Чрез интелигентното подреждане на хибридни (органични и неорганични) структури, Nanoflex® VP 20 представлява част от концепцията Nano-Care Deutschland AG INTELLIGENT HYBRIDS®.

спецификация

Химична основа: модифициран силициев диоксид

Дебелина на слоя: прибл. 100 – 120 nm

Водоустойчивост: между 105 ° и 115 ° (20μl)

Устойчивост на масло: между 80 ° и 85 ° (20µl)

Ъгъл на плъзгане: <25 °

Температурна стабилност: 250 ° C постоянна, пик 450 ° C

Химическа стабилност: между pH 1 и pH 13

Устойчивост на атмосферни влияния: 3500h съгласно ISO 11507 A

Издръжливост (механична):> 20 000 цикъла съгласно ISO 11998

Солоустойчива: да

Прозрачност: 100%

Стабилност при съхранение: 2 години

Температурна чувствителност: от -3 ° C до 30 ° C

Консумация: 5 ml / m2

Приложение: Капки от течността се нанасят върху леко абсорбираща кърпа или директно върху субстрата. Полирайте, докато повърхността е суха и без видими ивици. Покритието е водоустойчиво след 1 час и напълно втвърдено след 24 часа.

Nanoflex® VP 20 се предлага и в категории за качество VP 16, VP 12 и H9. Може да се достави версия без флуор (Nanoflex® Optiperl 45). Тези формули съдържат по-нисък процент активни компоненти. Продуктът е на основа на етанол и е опасен материал съгласно ADR и IATA, но може да се доставя като течен концентрат без разтворители.

Моля, спазвайте съответния информационен лист за безопасност, когато използвате Nanoflex® VP 20.

Nanoflex® SG 70 придава на пясъкоструйни или ецвани стъклени повърхности перманентно покритие против отпечатъци. Благодарение на оптималното запълване на конструкцията, мазнините и мръсотията стават невидими и могат лесно да се отстранят.

Почти няма видимо засенчване на защитеното стъкло. Защитата на поверителността чрез непрозрачност не е нарушена.

След като напълно се втвърди, Nanoflex® SG 70 е устойчив на конвенционални почистващи препарати на основата на разтворители.

Чрез интелигентното подреждане на хибридни структури от органични химикали, Nanoflex® SG 70 представлява част от концепцията Nano-Care Deutschland AG INTELLIGENT HYBRIDS®.

 

спецификация

Химична основа: модифициран силициев диоксид

Дебелина на слоя:> 5000 nm

Водоустойчивост: не

Маслена устойчивост: не

Ъгъл на плъзгане: не е приложимо

Температурна стабилност: 100 ° C постоянна

Химична стабилност: между pH 3 и pH 9

Устойчивост на атмосферни влияния: 3500h съгласно ISO 11507 A

Издръжливост (механична):> 5000 цикъла съгласно ISO 11998

Солоустойчива: да

Прозрачност: 100%

Стабилност при съхранение: 2 години

Температурна чувствителност: 2 ° C до 30 ° C

Консумация: 15 ml / m2

Приложение: Капките от течността се нанасят върху леко абсорбираща кърпа или директно върху субстрата. Разпръснете по повърхността с леки движения за полиране. Видимите ивици могат да бъдат отстранени незабавно с нежни движения за полиране. Покритието е водоустойчиво и напълно втвърдено след 24 часа.

Nanoflex® SG 70 не се предлага във всяка друга версия. Продуктът е на основата на разтворител – не се препоръчва нанасянето на спрей. Продуктът е неопасен според ADR и IATA. Тази сложна технология не може да бъде разредена.

Моля, спазвайте съответния информационен лист за безопасност, когато използвате Nanoflex® SG 70.

Nanoflex® Antifog е почистващ препарат за седмична или месечна употреба. Придава на неабсорбиращи повърхности, като стъкло или пластмаса, надеждни свойства против изпотяване, което предотвратява образуването на конденз.

  • Nanoflex® Antifog създава ултрахидрофилен филм върху почистената повърхност, който позволява най-фините капчици водна пара да се разпространяват широко по повърхността.
  • След почистване остава защитен филм, който не е химически свързан с повърхността. Това трябва да се приложи повторно след механична абразия или да бъде подложено на големи обеми вода.
  • Чрез интелигентното подреждане на органични химични и бионични хибридни структури, Nanoflex® Antifog представлява част от концепцията Nano-Care Deutschland AG INTELLIGENT HYBRIDS®.

спецификация

Химична основа: модифициран силициев диоксид

Дебелина на слоя: прибл. 100 – 120 nm

Водоустойчивост: 1 ° -5 ° (20μl)

Температурна стабилност: 100 ° C постоянна

Химическа стабилност: не

Устойчивост на атмосферни влияния: не

Издръжливост (механична): не

Прозрачност: 100%

Стабилност при съхранение: 2 години

Температурна чувствителност: от -3 ° C до 30 ° C

Консумация: 5 – 15 ml / m2

Приложение: Капките от течността се нанасят върху леко абсорбираща кърпа или директно върху субстрата. Почистете основата, докато не останат замърсявания. Ефектът против мъгла се поддържа само чрез непрекъснато прилагане на Nanoflex® Antifog върху чистата повърхност. Повърхността не трябва да се запечатва, а да се остави да изсъхне на въздух като филм.

  • Nanoflex® Antifog се предлага под формата на етанол или на водна основа. Версията на водна основа трябва да бъде пакетирана. Продуктът се предлага под формата на течен концентрат, скорост на разреждане 1: 299 (на етанол) или 1: 9 (на водна основа).
  • Моля, спазвайте съответния информационен лист за безопасност, когато използвате Nanoflex® Antifog.

Nanoflex® Clear View е концентрат; разтварянето създава отблъскващ ефект спрямо вода и мръсотия за непопиващи повърхности, които са много лесни за нанасяне.

  • Най-големите разходни фактори при повърхностната защита обикновено са разходите за приложение. Времето и усилията обикновено влияят на изчислението с повече от 70%.
  • Nanoflex® Clear View осигурява надеждна защита срещу дъжд, вода и мръсотия

Разреденият концентрат може да се използва и за почистване на мръсни повърхности. Следователно Nanoflex® Clear View е идеален препарат за миене на предно стъкло за автомобили или като завършек в съоръженията за автомивки.

  • Чрез интелигентна производителност на приложението, Nanoflex® Clear View представлява част от концепцията на Nano-Care Deutschland AG INTELLIGENT HYBRIDS®.

спецификация

Химична основа: модифициран силициев диоксид

Дебелина на слоя: прибл. 150 nm

Водоустойчивост: прибл. 95 ° (20 мкл)

Маслена устойчивост: не

Ъгъл на плъзгане: <10 °

Температурна стабилност: 100 ° C постоянна

Химична стабилност: между pH 3 и pH 9

Устойчивост на атмосферни влияния: 500 h съгласно ISO 11507 A

Издръжливост (механична):> 1000 цикъла съгласно ISO 11998

Солоустойчива: да

Прозрачност: 100%

Стабилност при съхранение: 2 години

Температурна чувствителност: от -3 ° C до 30 ° C

Консумация: 15 ml / m2 (разреден концентрат)

Приложение: Просто приложение чрез пръскане е всичко, което се изисква. Когато се използват в шайби за предно стъкло, чистачките разпръскват продукта по предното стъкло, без ленти.

  • Nanoflex® Clear View е концентрат. За употреба в шайби за предно стъкло се препоръчва разреждане от 1% в смес етанол-вода (10/90). Концентратът е опасен материал съгласно ADR и IATA.
  • Моля, спазвайте съответния информационен лист за безопасност, когато използвате Nanoflex® Clear View.