Текстилни продукти

nanoCare текстилни ефекти: иновативни покрития за „вечно сух“ плат

 

Така нареченият „вечно сух“ плат е все по-популярен. Той не само предлага защита от всякакви течности и мръсотия, но също така свежда типичните признаци на износване до минимум. Поради своята устойчивост и дълголетие, той е един от най-устойчивите текстилни изделия на днешния пазар. NanoCare е вашият специалист за ефективни „вечно сухи“ тъкани решения. Нашите продукти улесняват производството на функционален текстил и предлагат хидрофобно покритие, което е направено издържливо.

 

От готови продукти до концентрати и суровини: nanoCare ще достави висококачествена нанотехнология, за да отговари на вашите нужди.

 • Разделът „Текстилни ефекти“ предлага иновативни покрития за функционален текстил, гладка кожа или велур. Тук повърхностите се създават отново на молекулно ниво или се подобряват чрез нанотехнологии („бустери“).
 • Комбинирайки иновативни материали с утвърдени основни технологии, ние създаваме интелигентни хибридни системи (INTELLIGENT HYBRIDS®), които задават нови показатели на съответните пазари.

Nanoflex® Tex 2 е спрей на водна основа за генериране на ефект на отблъскване на вода, мръсотия и масла. Той е особено подходящ за потребителския и търговския сектор поради лесната му  употреба.

Nanoflex® Tex 2 осигурява изключителна защита за особено абсорбиращи текстилни основи. Основните приложения включват абсорбираща тапицерия /мебели, както и кожа от велур/. Повечето стандартни текстилни изделия, килими и завеси също могат да бъдат третирани, ако те не съдържат повърхностно активни вещества (силиций / повърхностно активни вещества).

Продуктът е сертифициран по Ökotex (ECO Passport), устойчив на UV лъчи и немигриращ. Чрез интелигентното подреждане на хибридни (органични и неорганични) структури, Nanoflex® Tex 2 представлява част от концепцията Nano-Care Deutschland AG INTELLIGENT HYBRIDS®.

спецификация

Химична основа: модифициран силициев диоксид

Дебелина на слоя: прибл. 100 – 150 nm

Водоустойчивост: между 130 ° и 150 ° (20 µl)

Маслена устойчивост: между 120 ° и 130 ° (20 µl)

Ъгъл на плъзгане: не е приложимо

Температурна стабилност: 250 ° C постоянна, пик 450 ° C

Химическа стабилност: между pH 1 и pH 13

Устойчивост на атмосферни влияния: 3500h съгласно ISO 11507 A

Стабилност на измиване: 10-40 промивания LTD съгласно (AATCC) метод за изпитване 135, прах за формулировка на ECE, нефосфатна референция

Солоустойчив: да

Прозрачност: 100%

Стабилност при съхранение: 2 години

Температурна чувствителност: 1 ° C до 30 ° C

Консумация: 80 – 150 мл / м2

Приложение: Течността се нанася върху повърхността с помощта на стандартни помпени системи за пръскане. Ако субстратът не попие моментално, се препоръчва нанасяне с ролки, за да се осигури равномерно намокряне. Покритието се втвърдява напълно след 24 часа.

Възможно е и приложение на фури/подплънки. Стабилността на измиване може да се увеличи при този процес с Nanoflex WX (омрежващ линкер).

Материалите не трябва да съдържат анионни остатъци от ПАВ. Силиконите или повърхностноактивните вещества влошават работата и адхезията. Ще се радваме да предложим техническа поддръжка за предварително почистване.

Nanoflex® Tex 2 се предлага и в качествени категории Textil и Tex 4. Тези формули съдържат съответно нисък и/или висок дял на активните компоненти. Продуктът е на водна основа и неопасен материал съгласно ADR и IATA. Може да се доставя и като течен концентрат (Nanoflex® Konzentrat TP).

Моля, спазвайте информационния лист за безопасност при работа с Nanoflex® Tex 2.

Nanoflex F-Bond System е разработена в сътрудничество с един от най-големите световни производители на текстил, за да се предотврати загубата на производителност при прехода от C8 към C6 флуоровъглеводороди. Това включва създаването на бустери на базата на ултра тънък силициев диоксид, които дават по-голямо влияние на технологията С6, като същевременно намаляват употребата на вещества, съдържащи флуорид.

Чрез интелигентното подреждане на хибридни (SiO2 и C6 флуоровъглеродни) структури, Nanoflex® F-Bond System представлява част от концепцията Nano-Care Deutschland AG INTELLIGENT HYBRIDS®.

Системата се състои от няколко концентрата, които се разреждат и прилагат в процеса на футард / подложка:

 • Nanoflex® TH4 – силикагел и бустери (катионни)
 • Nanoflex F-Bond – екологично оптимизиран С6 флуоровъглероден полимер (мек катион)
 • Nanoflex® W11 – омрежване за сцепление
 • Nanoflex® WA – овлажняващ агент (за проблеми с намокряне)

спецификация

Химична основа: модифициран силициев диоксид / С6 флуоровъглерод

Дебелина на слоя: прибл. 300 – 1000 nm

Водоустойчивост: AATCC 22/100, ISO 4920/5

Маслена устойчивост: ISO 14419 / 8-6 (в зависимост от основата)

Ъгъл на плъзгане: не е посочен

Температурна стабилност: 220 ° C

Химическа стабилност: добри LTD ефекти след химическо почистване

Устойчивост на атмосферни влияния: до 3500h в съответствие с ISO 11507 A

Устойчивост на измиване: 25 – 100 измивания LTD в съответствие с (AATCC) метод за изпитване 135, ECE прах за пране за формула, нефосфатна референция

Прозрачност: 100%

Стабилност при съхранение: 1 година

Температурна чувствителност: 1 ° C до 40 ° C

Консумация: 50 – 80% пикап (готов микс)

Формула: За постигане на изключителна, постоянна защита от петна от масло/мазнини и замърсители на водна основа, напр. за CO и синтетични смеси се препоръчва следното:

 • 20 – 30 gr / L Nanoflex® F-Bond
 • 10 gr / L Nanoflex® TH4
 • 8 gr / L Nanoflex® W11
 • 10 gr / L Nanoflex® WA
 • 0,5 гр / л оцетна киселина (60%)

Водопоглъщане 50 – 80%

Сушене при стандартни работни условия, препоръчително: 100 – 130 ° C за 2 минути

Последващо втвърдяване: 170 – 185 ° С за 1 – 1,5 минути.

За третиране на бели или чувствителни към температура материали (<150 ° C) препоръчваме да използвате алтернативния продукт WX вместо W11.

Материалите не трябва да съдържат анионни остатъци от ПАВ. Силиконите и повърхностноактивните вещества влошават работата и адхезията. Ще се радваме да предложим техническа поддръжка за предварително почистване.

Продуктът се основава на незапалими химикали, които не са опасни според ADR и IATA. Моля, спазвайте съответния информационен лист за безопасност, когато използвате отделни компоненти.

Nanoflex® repel Eco и/или системата Eco Plus осигуряват ултра-отблъскващо действие срещу вода и замърсители на водна основа върху всички влакна. И двете системи са без флуор и съответстват на съвместната пътна карта на ZDHC.

Чрез интелигентното подреждане на хибридни структури те представляват част от концепцията на Nano-Care Deutschland AG INTELLIGENT HYBRIDS®.

И двете алтернативи съдържат няколко концентрата, които се разреждат и прилагат в процеса на футард / подложка:

 • Nanoflex® repel Eco
 • Nanoflex® repel Еко – нано-модифицирана смола (катионна)
 • Nanoflex® WAN – омрежване за сцепление
 • Nanoflex® WPB – овлажняващ агент (за проблеми с намокряне)

спецификация

Химична основа: Нано-модифицирана смола

Дебелина на слоя:> 1000 nm

Водоустойчивост: AATCC 22/100, ISO 4920/5

Маслоустойчивост: не може да се комбинира с Nanoflex F-Bond за устойчивост на масло

Ъгъл на плъзгане: не е посочен

Температурна стабилност: 220 ° C

Химическа стабилност: добри LTD ефекти след химическо почистване

Устойчивост на атмосферни влияния: до> 500h съгласно ISO 11507 A

Устойчивост на измиване: 30 – 40 промивания LTD съгласно метода на изпитване (AATCC) 135, прах за формулировка на ECE, нефосфатна референция

Прозрачност: 100%

Стабилност при съхранение: 1 година

Температурна чувствителност: 1 ° C до 40 ° C

Консумация: 60 – 80% пикап (готов микс)

Формула: За постигане на изключителна, постоянна защита от петна от замърсители на водна основа, напр. за CO и синтетични смеси се препоръчва следното:

 • 50 – 80 gr / L Nanoflex® repel Eco
 • 10 gr / L Nanoflex® WAN
 • 10 gr / L Nanoflex® WPB
 • 0,5 гр / л оцетна киселина (60%)

Поглъщане на вода 60 – 80%

Сушене при стандартни условия на работа, препоръчително: 100 ° С за 2 минути

Последващо втвърдяване: 150 ° С за 5 минути.

Материалите не трябва да съдържат анионни остатъци от ПАВ. Силиконите или повърхностноактивните вещества влошават ефекта и адхезията. Ще се радваме да предложим техническа поддръжка за предварително почистване.

Може да се постигне изключителна устойчивост на измиване, дори без използването на WAN. Следователно, той има само оптимални резултати. Замяната на Nanoflex® repel Eco с Nanoflex® repel Eco H (високоефективна) предлага още по-голяма издръжливост срещу хидростатично налягане.

Необходим е последващ анализ за текстилите от Ökotex клас I. Продуктът съдържа ниски количества формалдехид.

Продуктът се основава на незапалими химикали. Те не са опасни според ADR и IATA. Моля, спазвайте съответния информационен лист за безопасност, когато използвате отделните компоненти.

Nanoflex® L-Care е продукт без спрей на флуор на водна основа за генериране на замърсяващи и водоотблъскващи ефекти. Той е особено подходящ за потребителския и търговския сектор поради лекотата си на приложение върху кожа. Продуктът съответства на съвместната пътна карта ZDHC.

Nanoflex® L-Care осигурява изключителна защита и подхранване, особено върху гладка кожа. Повечето стандартни текстил, килими, тапицерии и завеси също могат да бъдат третирани, при условие че не съдържат повърхностно активни вещества (силикони/повърхностно активни вещества).

Чрез интелигентното подреждане на хибридни структури (силициев диоксид / восък), Nanoflex® L-Care представлява част от концепцията на Nano-Care Deutschland AG INTELLIGENT HYBRIDS®.

 

спецификация

Химична основа: комбинация от модифициран силициев диоксид и восък

Дебелина на слоя:> 300 nm

Водоустойчивост: между 130 ° и 150 ° (20 µl)

Маслена устойчивост: не

Ъгъл на плъзгане: не е приложимо

Температурна стабилност: 180 ° C

Химична стабилност: между pH 3 и pH 11

Устойчивост на атмосферни влияния: 500h съгласно ISO 11507 A

Стабилност на измиване: ниска

Солоустойчива: да

Прозрачност: 100%

Стабилност при съхранение: 1 година

Температурна чувствителност: 1 ° C до 30 ° C

Консумация: 30 – 50 ml / m2

Приложение: покритието се нанася върху повърхността с помощта на стандартен помпен спрей. Ако субстратът не може незабавно да абсорбира течността, напр. гладка кожа, тя трябва да се втрива, като се използват нежни движения за полиране. Покритието се втвърдява напълно след 24 часа.

Материалите не трябва да съдържат анионни остатъци от ПАВ. Силиконите или повърхностноактивните вещества влошават работата и адхезията. Ще се радваме да предложим техническа поддръжка за предварително почистване.

Продуктът може да бъде повлиян, ако се остави за дълги периоди на бездействие (например, кремообразуване, утаяване, отделяне). Разбъркайте или разклатете добре преди употреба.

Системата отговаря на всички класове Ökotex (APEO / без формалдехид).

Nanoflex® L-Care е готово смесен и не се предлага като концентрат. Продуктът е на водна основа и неопасен в съответствие с ADR и IATA.

Моля, спазвайте съответния информационен лист за безопасност, когато използвате Nanoflex® L-Care.

 • Nanoflex® Wash-on е продукт на полимерна основа за генериране на отблъскване на водна мръсотия и масла върху всички влакна. Той е специално разработен за използване в перални машини.
 • Nanoflex® Wash-on осигурява изключителна защита за особено абсорбиращи текстилни основи. Основното приложение е абсорбиращо облекло, което не трябва да съдържа повърхностно активни вещества (силикони / ПАВ).
 • Чрез интелигентното подреждане на хибридни (органични и неорганични) структури, Nanoflex® Wash-on представлява част от концепцията Nano-Care Deutschland AG INTELLIGENT HYBRIDS®.

спецификация

Химична основа: флуориран полимер

Дебелина на слоя:> 300 nm

Водоустойчивост: между 130 ° и 150 ° (20 µl)

Маслена устойчивост: между 120 ° и 130 ° (20 µl)

Ъгъл на плъзгане: не е приложимо

Температурна стабилност: 200 ° C

Химическа стабилност: между pH 1 и pH 13

Устойчивост на атмосферни влияния: 500h съгласно ISO 11507 A

Стабилност на измиване: 10 – 40 измивания LTD съгласно (AATCC) метод за изпитване 135, прах за прах за формулировка на ECE, нефосфатна референция

Солоустойчива: да

Прозрачност: 100%

Стабилност при съхранение: 1 година

Температурна чувствителност: 1 ° C до 30 ° C

Консумация: 3 – 4% от концентрата в зависимост от теглото на сухия текстил или 6 – 8% в зависимост от обема на водата в пералнята

Приложение: Покритието се нанася по време на цикъл на измиване в конвенционални перални машини. Не е необходим друг почистващ препарат. Оптималните показатели се постигат от 4% на базата на теглото на сухия текстил. Обемът на водата в пералнята трябва да се знае предварително, ако дозировката се измерва върху обема на водата (6-8%)

 • Продуктът постига ефективност след изсушаване на въздуха; и се увеличава максимално чрез сушене (50 ° С).
 • Материалите не трябва да съдържат анионни остатъци от ПАВ. Силиконите или повърхностноактивните вещества влошават ефекта и адхезията. Ще се радваме да предложим техническа поддръжка за предварително почистване.
 • Nanoflex® Wash-on се предлага само като концентрат. Продуктът е на водна основа и е класифициран като неопасен според ADR и IATA.
 • Моля, спазвайте съответния информационен лист за безопасност, когато използвате Nanoflex® за измиване.
 • Nanoflex® Tex barrier е формула на основата на парафин, създадена за постигане на водоотблъскващ  ефект и устойчив на вода натиск върху къмпинг оборудване на CO – CO / SYN и CO платна. Той е без флуор и съответства на съвместната пътна карта на ZDHC.Чрез интелигентното подреждане на хибридни структури, Nanoflex® Tex бариера представлява част от концепцията Nano-Care Deutschland AG INTELLIGENT HYBRIDS®.Продуктът се състои от два концентрата, които се разреждат и прилагат в процеса на фурал / подложка
  • Nanoflex® Tex barrier – наномодифициран парафин (катионен)
  • Nanoflex® WPB – овлажняващ агент (за проблеми с намокряне)

  спецификация

  Химична основа: наномодифициран парафин

  Дебелина на слоя:> 2000 nm

  Водоустойчивост: AATCC 22/100, ISO 4920/5

  Маслена устойчивост: не

  Ъгъл на плъзгане: не е посочен

  Температурна стабилност: 150 ° C

  Химична стабилност: ниска

  Устойчивост на атмосферни влияния: до> 1500h съгласно ISO 11507 A

  Устойчивост на измиване: ниска

  Прозрачност: 100%

  Стабилност при съхранение: 1 година

  Температурна чувствителност: от -20 ° C до 40 ° C

  Консумация: 40 – 80% разреждане

  Формула: За да постигнете изключителен водоотблъскващ и устойчив на вода натиск върху CO и синтетични смеси, се препоръчва следното:

  • Дъждобран (CO) 40 – 60 g / l (пикап 60 – 70%)
  • Платна (CO) или къмпинг оборудване 180 – 250 g / l (пикап 50 – 80%)
  • Тъкан за чадър (PA) 50 – 60 g / l (пикап 50%)

  Температура на сушене 110 – 130 ° C> 3 минути.

  Материалите не трябва да съдържат анионни остатъци от ПАВ. Силиконите или повърхностноактивните вещества влошават ефекта и адхезията. Ще се радваме да предложим техническа поддръжка за предварително почистване.

  Системата отговаря на всички класове Ökotex (APEO / без формалдехид).

  Продуктът се основава на незапалими химикали. Те не са опасни според ADR и IATA. Моля, спазвайте съответния информационен лист за безопасност, когато използвате отделните компоненти.

Как работи „вечно сух“ плат? Технологията зад иновацията

„Neverwet“ (вечно сух) плат – терминът често се използва за обсъждане на текстил, който е подобрен чрез прилагане на нано покритие и хидроизолация, за да ги направи по-устойчиви срещу влиянието на околната среда. Но как точно една тъкан става „neverwet“ плат?

С nanoCare има два основни начина за производство на надежден и функционален текстил:

 1. Апликация за пълнеж / подплънка

Този процес е идеален, ако искате да добавите нанотехнологии по време на производството на вашите текстилни продукти. Нанообработката може да се нанася четириножно или директно върху подплънката. Резултатът е „neverwet“ плат, годен за по-нататъшна обработка и шиене.

 1. Нанасяне на спрей

С помощта на спрей върху приложение, всяка тъкан може да се превърне във „вечно сух“, устойчив текстил. Финишът може да се нанася лесно след ушиване или в други точки по време на производствения процес.

Продуктите на nanoCare предлагат „neverwet“ тъкани решения за много различни видове текстил. За да намерите подходящия за вас, научете повече за нашите текстилни ефекти и интелигентни хибридни продуктови линии точно тук – или се свържете с нашия екип за поддръжка. Ще се радваме да ви помогнем да намерите подходящия продукт nanoCare.

Какво прави нашите „neverwet“ тъкани покрития и други продукти nanoCare най-добрият избор за вас?

nanoCare предлага нанотехнологии за функционална тъкан и др. Независимо дали става въпрос за „течно стъкло“ или за керамично покритие за автомобили, мотоциклети и други превозни средства: Ние ще ви предоставим решение, което отговаря на вашите нужди.

С nanoCare можете да разчитате на:

 • Високо качество и издръжливост: плат или керамично покритие „Neverwet“ – независимо от избраните от нас продукти, ще получите нанотехнологии с най-високо качество. Нашите продукти са изработени да издържат и не само ще защитават материали и повърхности от всякакъв вид, но също така ще увеличат дълголетието и устойчивостта.
 • Екологични решения: Съвременната нанотехнология предлага много предимства за устойчиви водоотблъскващи материи, както и други материали. nanoCare счита, че иновациите трябва да бъдат не само надеждни и ефективни, но и добър избор за околната среда. По този начин нашите продуктови линии предлагат много екологично безопасни решения.
 • Универсални решения, които да отговарят на вашите нужди: nanoCare може да ви помогне да направите тъканите по-функционални и устойчиви. Всички наши продукти се предлагат готови или под формата на концентрати и суровини, което ви позволява да ги прилагате, колкото и да е необходимо.

Искате да научите повече за нашите решения за „neverwet“ плат?

Обадете се на нашия екип за поддръжка или напишете имейл. Ще се радваме да ви помогнем да намерите правилния продукт, не само когато става въпрос за нано покритие и хидроизолационен текстил. Предлагаме също керамично покритие за автомобили и други превозни средства, както и решения за антимикробно покритие.

Свържете се с вашия специалист по нанозащита и научете повече за това, което иновативната нанотехнология може да предложи!